Râmnicu Sărat, singurul oraş din ţară cu platforme îngropate inteligente

Prima localitate din județ care nu va mai avea pubele de gunoi la suprafață. “Anul viitor le finalizăm“
1 februarie 2022
Platforma subterană de colectare inteligentă a deșeurilor, pusă în funcțiune – Pubele subterane – gunoi ingropat – deseuri subterane
1 februarie 2022
Show all

Râmnicu Sărat, singurul oraş din ţară cu platforme îngropate inteligente

Pubele subterane – gunoi ingropat – deseuri subterane

Investiţie în colectarea deşeurilor populaţiei, unică în ţară, făcută la Râmnicu Sărat. Municipiul este singurul oraş din România care are platforme îngropate la care accesul se va face pe baza unui card, iar obiectivul va fi supravegheat video.

„Săptămâna aceasta au fost amplasate primele pubele subterane de colectare a deşeurilor. Acestea sunt amplasate în spatele fostului cinematograf, în spatele magazinului Victoria şi în zona blocurilor turn din capătul centrului. Următoarele 18 platforme subterane sunt în momentul de faţă în plin proces de autorizare, fiind obţinute avizele necesare eliberării Autorizaţiei de Construire. În scurt timp, vor fi amplasate şi acestea, pe întreaga rază a municipiului, astfel încât colectarea şi depozitarea deşeurilor precum şi estetica zonelor de blocuri se vor îmbunătăţi substanţial”, au anunţat autorităţile locale din municipiul Râmnicu Sărat.

Pubele subterane – gunoi ingropat – deseuri subterane

Platformele conţin trei sau patru fracţii de colectare selectivă a deşeurilor, respectiv resturi menajere, deşeuri reciclabile, gunoi biodegradabil şi sticlă. Însă, unicitatea acestor obiective este dată de faptul că sunt supravegheate video iar accesul se face pe baza unei cartele, asemenea celor de interfon.

„Sunt platforme de ultimă generaţie. Accesul se va face pe baza unei cartel, asemenea celor de interfon, iar obiectivele sunt supravegheate video. Asta va ajuta ca să fie folosite doar de locuitorii de la blocurile respective, nu din alte asociaţii sau de la case. În plus, fiind închise, împiedicăm furtul de pet-uri.

Pe de altă parte, există avantajul net în faţa platformelor obişnuite, fiind mult mai estetice şi eliminând mirosurile neplăcute din apropierea unor platforme de gunoi cum sunt în prezent în majoritatea oraşelor”, a spus Liviu Mocanu, director firmă de salubrizare.

Investiţia pentru o platformă cu trei fracţii este de 13 mii de euro plus TVA, preţul ajungând la 15 mii de euro pentru cea cu cinci fracţii. La Râmnicu Sărat investiţia a fost făcută de operatorul de salubrizare care finalizat deja primele platformă urmând să fie date în folosinţă chiar săptămâna viitoare.

Pubele subterane – gunoi ingropat – deseuri subterane

” Obligaţia noastră ca operator este de a investi în platforme îngropate în tot municipiul Râmnicu Sărat. Astfel, în câteva luni, toate cele 23 de platform din oraş vor fi îngropate. Primele patru sunt deja gata şi vor fi date în folosinţă în câteva zile. Zece vor fi gata până la finalul anului, iar restul până în luna mai 2021″, a spus Liviu Mocanu, director firma de salubrizare.

În viitor, astfel de platforme vor fi amenajate şi în municipiul Buzău. Deocamdată din cele 130 de platforme de gunoi câte are oraşul, 27 sunt îngropate, însă alte 51 sunt în plan de a fi amenajate în următoarea perioadă.Cele din urmă vor fi asemenea celor de la Râmnicu Sărat, cu supraveghere video şi acces cu cartelă.

 

Pentru mai multe detalii despre pubele subterane puteti contacta EcoGlobal Management.

Ai nevoie de o cotatie de pret? nu ezita sa ne contactezi aici.

Vrei sa vezi niste fise tehnice? le poti vedea aici.

Telefon: +40 757 467 775

Email: office@ecoglobal.ro

Pubele subterane – gunoi ingropat – platforme deseuri

PUNCT SUBTERAN COLECTARE SELECTIVA PUNCT SUBTERAN COLECTARE DESEURI SISTEMA RIDICARE GUNOI SELECTIV SUBTERAN SISTEM DE COLECTARE DESEURI SUBTERAN PUBELA INGROPATE PUBELA SUBTERANE CONTAINER SUBTERANE COSURI DE GUNOI INGROPATE COSURI DE GUNOI SUBTERAN MECANISMUL DE RIDICARE GUNOI SUBTERAN MECANISMUL DE DIDICARE GUNOI SELECTIV SUBTERAN PLATFORMA SUBTERENA COLECTARE DESEURI PLATFORMA SUBTERANA DE COLECTARE SELECTIVA SISTEMA DE SALUBRIZARE SELECTIVA SUBTERAN SISTEMA DE SALUBRIZARE SELECTIVA INGROPAT PLATAFORMA DE PUBELE SUBTERANE COLECTARE SELECTIVA PLATAFORMA DE CONTAINER SUBTERANE COLECTARE DESEURI PLATAFORMA DE COLECTARE GUNOI SUBTERAN PLATFORMA DE COLECTARE DESEURI SUBTERAN PLATFORMA DE COLECTARE DESEURI INGROPATE

ItalianRomanianSpanish

New product!

Modul suprateran de structura metalica autoportanta cu panou autoizolant.

Click aici