Toate platformele de colectare a deșeurilor din Cisnădie urmează a fi schimbate: în locul lor vor fi aduse containere îngropate, care urmează a fi date în folosință în cursul anului viitor.
”Anul acesta am achiziționat 20 din aceste platforme hidraulice, ale căror pubele vor fi în subteran. Urmează să cumpărăm și restul de 12 astfel de platforme subterane, astfel încât Cisnădia va deveni primul oraș din județ cu toate pubelele destinate colectării selective a deșeurilor în subteran. Este o soluție modernă care va schimba și mai mult, în bine, imaginea orașului”, spune Gheorghe Huja, primarul Cisnădiei. Pentru fiecare astfel de platformă vor exista câte patru guri de acces la containere, fiecare aferentă câte unei fracții de deșeuri: hârtie și carton, plastic și metal, sticlă și, respectiv, rezidual.
Investiția este finanțată din bugetul local al orașului, iar lucrările de amenajare a platformelor îngropate vor fi realizate, parțial, prin angajații Gospodăriei orășenești, restul lucrărilor urmând a fi încredințate unei societăți comerciale. ”Platformele subterane vor fi amenajate pe aceleași amplasamente pe care se află și acum punctele de colectare. Cu echipele Gospodăriei orășenești noi vom pregăti amplasamentele și vom săpa gropile necesare, urmând ca lucrările de cofrare, amplasare a sistemelor hidraulice și așa mai departe să fie încredințate unei societăți comerciale specializate. Anul viitor nu veți mai vedea niciun container de suprafață în Cisnădie”, arată Gheorghe Huja.
Schimbarea platformelor de gunoi din Cisnădie va determina și operatorul de colectare și transport a deșeurilor, SC Soma SRL, să realizeze câteva investiții. ”Pentru colectarea deșeurilor din astfel de platforme va trebui să aducem unele modificări autospecialelor. În plus, va trebui să avem în vedere faptul că încărcarea deșeurilor din astfel de platforme subterane, operate hidraulic, consumă un timp mai îndelungat decât în cazul actualelor platforme. Dar aceste lucruri le vom realiza”, arată reprezentanții SC Soma SRL.
Până în prezent, în județul Sibiu, doar în Mediaș au mai fost amplasate – experimental, însă – astfel de pubele subterane.
Pentru mai multe detalii despre pubele subterane puteti contacta EcoGlobal Management.
Ai nevoie de o cotatie de pret? nu ezita sa ne contactezi aici.
Vrei sa vezi niste fise tehnice? le poti vedea aici.
Telefon: +40 757 467 775
Email: office@ecoglobal.ro
Pubele subterane – gunoi ingropat – platforme deseuri